
Sos Hellmann's Green Pepper
Sos Hellmann's Green Pepper
Powstaje na bazie jogurtu i cechuje się połączeniem pieprzu zielonego i czarnego oraz majeranku. Wzbogaci smak grillowanych szaszłyków wołowych czy steków z polędwicy. Warto polecić go także zwolennikom ryb w grillowym menu – posmarowane nim filety z dorsza staną się pachnące i wyraziste w smaku. Sos Green Pepper docenią też fani chrupiącego pieczywa prosto z rusztu – teraz będzie jeszcze lepsze!
Składniki:
woda, olej rzepakowy, JOGURT, ocet ziołowy (ocet, ekstrakt z ziół), cukier, musztarda (woda, GORCZYCA, ocet, sól, przyprawy, aromaty), skrobia modyfikowana, syrop glukozowo-fruktozowy, pieprz zielony (2,3%), żółtko JAJA, sól, suszona cebula, pieprz czarny, pieprz biały, czosnek, SELER, koncentrat soku z cytyny, majeranek.
Wartość odżywcza
Wartość odżywcza
W PORCJI 15 ml | |
----------- | |
Energia 150kJ / 40kcal | |
Energia 2%* | |
Tłuszcz 3g | 4%* |
w tym kwasy tłuszczowe: nasycone <0,5g | 2%* |
w tym kwasy tłuszczowe: tłuszczowe: | |
Węglowodany 2g | <1%* |
w tym cukry 1,5g | 2%* |
Białko <0,5g | <1%* |
Sól 0,27g | 5%* |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |