Sos Hellmann's Chili

Sos Hellmann's Chili

Sos Hellmann's Chili

To połączenie m.in. papryki (zielonej, czerwonej oraz papryczki chili), cebuli oraz aromatycznych ziół. Pozycja obowiązkowa dla fanów pikantnego jedzenia. Możemy podać go do szaszłyków z karkówki, roladek wołowych, żeberek – możliwości są ogromne. Sos Chili HELLMANN’S posłuży również do przygotowania pikantnej salsy, doskonałej do ryb i dań z drobiu. Może stać się też składnikiem marynaty, która nada wyrazu tym potrawom.


Składniki:
woda, koncentrat pomidorowy, ocet, papryka (6%), cukier, pomidory, skrobia modyfikowana, papryka, cebula, nasiona kolendry, czosnek, kumin, papryka chili, sól, syrop glukozowo-fruktozowy, sok pomidorowy, fruktoza, natka pietruszki, koncentrat soku z cytryny, sos worcestershire [woda, syrop glukozowy, ocet słodowy (JĘCZMIEŃ), cukier, sól, aromaty, ekstrakt z cebuli, anchois (RYBA), oliwa z oliwek, ocet, koncentrat soku z cytryny, kolendra, goździki, ziele angielskie, papryka chili, majeranek, tymianek, suszony czosnek, olej słonecznikowy], barwnik (ekstrakt z papryki).

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza

W PORCJI 15 ml
-----------
Energia 50kJ / 10kcal
Energia <1%*
Tłuszcz <0,5g <1%*
w tym kwasy tłuszczowe: nasycone <0,5g <1%*
Węglowodany 2,5g <1%*
w tym cukry 2g 2%*
Białko <0,5g <1%*
Sól 0,33g 6%*
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).