Sałatka z awokado

Łagodny, balsamiczny dressing z kremowym Majonezem Hellmann's to to, co powoduje, że ta sałatka z awokado idealnie nadaje się na lekki lunch.

Porcje 4
Czas przygotowania 15 minut

Składniki
  • 2 duże łyżki Majonezu Hellmann’s 
  • 3 łyżki stołowe octu balsamicznego
  • 170g rukwi wodnej
  • garść posiekanej kolendry
  • 3 dymki w plasterkach
  • 100g przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych
  • 2 czerwone papryczki chili w plasterkach 
  • 2 awokado w plasterkach
  • 60g pokruszonego sera feta
  • 1 łyżka stołowa prażonych pestek dyni
  • 10 podartych listków bazylii

Wskazówki
  1. Zmieszaj Majonez Hellmann’s z octem balsamicznym i odłóż na bok.
  2. Zmieszaj rukiew, kolendrę, dymki, pomidorki koktajlowe i papryczki chili w dużej misce. Dodaj dressing i wymieszaj. Ułóż sałatkę na talerzach.
  3. Wierzch posyp awokado, serem feta, pestkami dyni i listkami bazylii.
TOP