Łagodny, balsamiczny dressing z kremowym Majonezem Hellmann's to to, co powoduje, że ta sałatka z awokado idealnie nadaje się na lekki lunch.
Porcje 4
Czas przygotowania 15 minut
Składniki
- 2 duże łyżki Majonezu Hellmann’s
- 3 łyżki stołowe octu balsamicznego
- 170g rukwi wodnej
- garść posiekanej kolendry
- 3 dymki w plasterkach
- 100g przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych
- 2 czerwone papryczki chili w plasterkach
- 2 awokado w plasterkach
- 60g pokruszonego sera feta
- 1 łyżka stołowa prażonych pestek dyni
- 10 podartych listków bazylii
Wskazówki
- Zmieszaj Majonez Hellmann’s z octem balsamicznym i odłóż na bok.
- Zmieszaj rukiew, kolendrę, dymki, pomidorki koktajlowe i papryczki chili w dużej misce. Dodaj dressing i wymieszaj. Ułóż sałatkę na talerzach.
- Wierzch posyp awokado, serem feta, pestkami dyni i listkami bazylii.