Idealne frytki z rozmarynem

Burger bez frytek jest jak deszczowy dzień bez tęczy – czegoś brakuje! Dla wielu to tylko dodatek. Zdecydowanie nie dla nas – pyszny burger zasługuje na pyszne frytki. Sprawdziliśmy ten przepis we własnych kuchniach i każdy, kto ich próbował dawał im zdecydowany kciuk w górę! Podawaj z majonezem Hellmann’s.

Składniki
  • 4 duże ziemniaki
  • 1 szklanka wody
  • 400 ml oleju
  • 1 pęczek rozmarynu
  • Majonez Hellmann‘s
  • sól

Wskazówki
  1. Obierz ziemniaki i pokrój na paski. Namocz w wodzie przez 30 minut, żeby pozbyć się skrobii.
  2. Rozgrzej olej do 170° C, upewnij się, że ziemniaki są dobrze wysuszone.
  3. Gdy zaczynają się wynurzać, pilnuj ich uważnie, pozwalając by zrobiły się złociste, po usmażeniu posyp solą i posiekanym rozmarynem.
  4. Idealne rozmarynowe frytki najlepiej smakują podane z majonezem Hellmann’s!
TOP