Deluxe burger z baraniny

Ten pyszny przepis to ucieleśnienie wyrażenia, że „mniej to więcej”. Łatwy i szybki w przygotowaniu, a jednocześnie niesamowicie smaczny. Unikalny smak baraniny jest świetnie podkreślony żurawiną i odrobiną syropu klonowego. 

Składniki
  • 250 g kotleta z baraniny
  • olej
  • 100 g młodego szpinaku
  • 50 g żurawiny
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 2 łyżki majonezu Hellmann‘s
  • 2 bułki
  • sól
  • pieprz
Wskazówki
  1. Dopraw kotlety i szybko obsmaż z dwóch stron. Zdejmij z patelni.
  2. Szybko obsmaż żurawinę, dodaj syropu klonowego i podgrzewaj dopóki nie zacznie się rozpadać.
  3. Posmaruj bułkę majonezem Hellmann‘s. Ułóż na niej szpinak, mięso i żurawinę.
TOP