Cheeseburger z bekonem

Dwóch idealnych partnerów do stworzenia najbardziej soczystego burgera to na pewno ser i bekon. Do tego świeży pomidor, odrobina słodkości i trochę soi dla natychmiastowego odświeżenia najpopularniejszego burgera w historii. 

Składniki
  • 250 g chudej mielonej wołowiny
  • 4 plasterki bekonu
  • 4 plasterki sera Cheshire
  • 1 pomidor
  • 1 średnia cebula 

    DOMOWY KETCHUP
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 2 świeże pomidory
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • pieprz
  • cukier trzcinowy
  • 2 łyżki majonezu Hellmann‘s
  • 2 bułki
  • Sól (opcjonalnie)
  • pieprz

Wskazówki
  1. Zmieszaj mięso z solą i pieprzem, uformuj burgery, przykryj serem i smaż na patelni lub grillu.
  2. Smaż bekon, aż będzie chrupiący.
  3. Potnij cebulkę w krążki. Bułki przekrój na pół i zacznij składać burgera. Posmaruj bułkę majonezem i ułóż na niej wszytkie składniki burgera.
TOP