Burger orzechowo-musztardowy

W tym przepisie najważniejsze jest niesamowite zestawienie konsystencji. Kruszone orzechy uzupełnią i wzbogacą smak mielonej wołowiny. Dodaj smakowite masło orzechowe, ostry smak korniszonów i jedyny w swoim rodzaju majonez Hellmann’s i na pewno zaskoczysz rodzinę i przyjaciół.

Składniki
  • 250 g chudej mielonej wołowiny
  • 40 g smażonej cebuli
  • 80 g orzeszków ziemnych
  • 2 łyżeczki słodkiej musztardy
  • 2 łyżeczki masła orzechowego
  • 2 łyżeczki majonezu Hellmann‘s
  • 2 ogórki konserwowe
  • sałata
  • 4 kromki pieczywa tostowego (? – są w oryginalnym przepisie, ale nie jest napisane jak mają być użyte)
  • pieprz

Wskazówki
  1. Wymieszaj mięso z pieprzem, musztardą, cebulą i pokruszonymi orzeszkami.
  2. Uformuj kotlety i smaż na grillu, bądź patelni
  3. Posmaruj kromki pieczywa, które będą na dole burgera masłem orzechowym, a te których użyjesz na górze - majonezem Hellmann‘s.
  4. Pokrój ogórki i złóż burgera.
TOP