Pan Burger krewetkowy

Niektóre połączenia bywają niebiańskie, a ten mix krewetek, pasty z awokado, masła czosnkowego i majonezu Hellmann’s to iście błogosławiona kompozycja! Niesamowicie lekki, a jednocześnie pełen smaku, idealny kąsek na słoneczny, letni dzień.

Składniki
  • 10-12 krewetek średniej wielkości
  • 2 źdźbła trawy cytrynowej 
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 limonki
  • 2 awokado
  • 2 pomidory
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki majonezu Hellmann‘s
  • 2 bułki na hot dogi
  • Sól (opcjonalnie)
  • pieprz
Wskazówki
  1. Obierz krewetki lub użyj gotowych. Natrzyj je solą, pieprzem i trawą cytrynową.
  2. Na patelnie wlej olej i dodaj grubo posiekany czosnek.
  3. Usmaż krewetki i trawę cytrynową na rożnie na małym ogniu, pokrywając je dokładnie czosnkiem i olejem.
  4. Wymieszaj obrane i posiekane awokado z sokiem z limonki, solą i pieprzem, posiekanymi pomidorami, cebulą i czosnkiem.
  5. Dolną część bułek posmaruj pastą z awokado. Zdejmij krewetki i trawę cytrynową z rożna, posyp startą skórką z limonki i ułóż na paście z awokado. Posmaruj górną część bułek majonezem Hellmann‘s i przykryj nimi krewetki.

TOP