Panini z indykiem

Ten świetny przepis na panini z indykiem to kilka pysznych warstw topionego sera, suszonych pomidorów i indyka z kremowym Majonezem Hellmann's.

Porcje 2
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 5 minut

Składniki
  • 2 ciabaty, przekrojone na pół
  • 2 duże łyżki Majonezu Hellmann’s
  • 150g wędzonej piersi z indyka w plasterkach
  • 4 suszone pomidory, drobno posiekane
  • 1 czerwona papryka, upieczona i pokrojona
  • 4 plasterki sera Provolone
  • 1 łyżka świeżego pesto z bazylii

Wskazówki
  1. Posmaruj ciabaty Majonezem Hellmann’s. Na to połóż indyka, pomidory, pieczoną paprykę i ser Provolone. Na wierzch dodaj pesto.
  2. Podpiecz panini w opiekaczu na złoto, aż ser zacznie się rozpuszczać.
TOP