Hot dogi z wieprzowiną

Wypróbuj tego prostego przepisu na hot doga z rwaną wieprzowiną. Pyszne parówki posypane soczystą i smakowitą wieprzowiną z kremowym Majonezem Hellmann's, który wprost rozpływa się w ustach. 

Porcje 4
Czas przygotowania 4 godziny 10 minut
Czas gotowania 10 minut

Składniki
  • 2 cienko pokrojone czerwone cebule
  • 100ml wrzątku
  • sok z dwóch limonek
  • 4 parówki
  • 200g rwanej wieprzowiny (pulled pork)
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 1 łyżka Ketchupu Hellmann's
  • 3 duże łyżki Majonezu Hellmann's
  • 4 podgrzane bułki na hot dogi

Wskazówki
  1. Włóż cebule do ciepłej, przegotowanej wody na 10 minut. Wyjmij z wody, ułóż na dnie dużej miski i polej sokiem z limonki. Przykryj pokrywką lub folią spożywczą i odstaw do lodówki na 4 godziny.
  2. Ugotuj parówki zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  3. Do tej samej patelni wrzuć wieprzowinę, ocet i Ketchup Hellmann's, gotuj na średnim ogniu ciągle mieszając. 
  4. Posmaruj bułki majonezem Hellmann's. Dodaj parówki i porwaną wieprzowinę. Posyp cebulą i podawaj z frytkami.
TOP