Hot dogi z sosem chimichurri

Spróbuj tych niesamowicie smacznych hot dogów Chimichurri z kremowym Majonezem Hellmann's.  Sycący, pikantny przepis na hot dogi, który wprost eksploduje południowoamerykańskimi smakami

Porcje 4
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 10 minut

Składniki
  • 4 parówki
  • 4 łyżki posiekanej kolendry
  • 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego oregano
  • 60ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 1 drobno posiekana papryczka chili
  • 3/4 łyżeczki mielonego kuminu
  • 4 podgrzane bułki na hot dogi
  • 4 duże łyżki Majonezu Hellmann's

Wskazówki
  1. Ugotuj parówki zgodnie z instrukcją na opakowaniu
  2. W małej misce zmieszaj kolendrę, natkę pietruszki, oregano, oliwę, ocet, cebulę, papryczkę i kumin, żeby srobić sos Chimichurri.
  3. Posmaruj bułki Majonezem Hellmann's. Włóż parówki i polej sosem Chimichurri i łyżką guacamole.
Rada: Świetnie smakują z frytkami. Świetnie nadają się parówki z grilla.

TOP