Kanapka z wędzonym łososiem

Smaczne, klasyczne kanapki z wędzonym łososiem, podane z kremową mieszanką Majonezu Hellmann's i białego sera. Idealny na przekąskę na przyjęciu! 

Porcje 4
Czas przygotowania 20 minut
Czas gotowania 1 godzina

Składniki
  • 80g białego sera
  • 4 duże łyżki Majonezu Hellmann's
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 ogórek
  • 50g cukru pudru
  • 8 łyżek białego octu winnego
  • 2 łyżki posiekanego kopru
  • 4 kromki ciemnego pieczywa 
  • 200g plastrów wędzonego łososia

Wskazówki
  1. Wymieszaj biały ser z Majonezem Hellmann's i sokiem z cytryny.
  2. Przekrój ogórka wzdłuż na pół i potnij na plasterki na mandolinie.
  3. W rondelku na średnim ogniu zagotuj ocet z cukrem. Ostudź. Dodaj pokrojonego ogórka i 1 łyżkę kopru. Przykryj i odstaw na godzinę do lodówki.
  4. Grubo posmaruj pieczywo przygotowaną pastą. Połóż na to łososia i pozostały koper. Podawaj z ogórkiem konserwowym.

TOP